Premie vleeskalveren en zoogkoeienhouderij 2018

Posted on Posted in Blog

Sinds 2 oktober is het weer mogelijk om een deelnameverklaring in te dienen voor de premie  vleeskalveren of zoogkoeienhouderij voor productiejaar 2018. Hiervoor dient u aan enkele premievoorwaarden te voldoen. Het indienen van een deelnameverklaring via het E-loket is mogelijk tot en met 15 december  2017.

Vleeskalverenpremie

Tot en met 15 december 2017 is het mogelijk om een deelnameverklaring voor  vleeskalveren in te dienen via het E-loket voor productiejaar 2018. Bij laattijdig indienen, tot en met 9/1/2018, zal er korting van 1 % per werkdag toegepast worden op het premiebedrag.

De premie voor productiejaar zal uitbetaald worden in 2019. Het premiebedrag is afhankelijk van het aantal kalveren dan men in 2018 zal slachten.

Om deze premie te ontvangen dient u aan enkele voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden kan u terug vinden in de infofiche van Departement Landbouw & Visserij.

 

Zoogkoeienpremie

Ook voor de zoogkoeienpremie productiejaar 2018 kan er een deelnameverklaring ingediend worden tot en met 15/12/2017. Bij laattijdig indienen zal er eveneens, net zoals bij de vleeskalverenpremie, een procentuele korting worden toegepast.

Voor de zoogkoeienpremie is er geen vast bedrag vastgelegd.  Het beschikbare budget zal verdeeld worden over het aantal premiegerechtigde zoogkoeien.

Voor het ontvangen van deze premie moet er voldaan worden aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden kan u terugvinden in de infofiche van Departement Landbouw & Visserij.