Aangepast significantiekader ammoniak vanaf 1 juli

Posted on Posted in Blog

Sedert 1 juli 2017 is er een nieuw significantiekader van toepassing bij de beoordeling van vergunningsaanvragen. De belangrijkste wijziging is de verhoging van de bijdrage aan de kritische depositiewaarde (KDW) van 3 % naar 5 %.Verder is het ook terug mogelijk een nieuwe vergunning te bekomen indien de bijdrage aan de kritische depositiewaarde < 5 % (voorheen < 3%).  

Bedrijven die een bijdrage hebben tussen 5 en 50 % aan de kritische depositiewaarde kunnen eventueel ook nog uitbreiden met toename van emissies. In deze gevallen dient men via een passende beoordeling aan te tonen dat er geen risico is op een betekenisvolle aantasting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen met het nieuw significantiekader werd er ook een inrichtingsnota ‘herstructurering oranje bedrijven‘ goedgekeurd. Deze is van toepassing voor bedrijven met een bijdrage tussen 5 en 50 %. 

Bedrijven die niet vergunbaar of hervergunbaar zijn kunnen gebruik maken van het ‘flankerend beleid’  (rode bedrijven)

 

BE & Partners is erkend door de overheid als adviesbureau om u te laten bijstaan in kader van het herstructureringsbeleid. Indien u vragen heeft betreffende het nieuwe significantiekader, kan u steeds vrijblijvend contact opnemen.